Kuinka voit luoda yrityksellesi näyttävät nettisivut?

Hei taas!

Edellisestä kirjoituksesta onkin vierähtänyt jo hetki, kun on ollut muita kiireitä. Tosin nyt aion esitellä teille niin tärkeän asian, että odottaminen on kannattanut ja laatu korvaa määrän! Käsittelen tässä kirjoituksessani jokaiselle yritykselle elintärkeää aihetta nykypäivänä: kuinka luoda yritykselle näyttävät nettisivut. Nettisivujen olemassaolon lisäksi muutamat asiat ovat hyvin tärkeitä yrityksen löytymisen kannalta; eihän sivuista ole kuitenkaan hyötyä, mikäli kukaan niillä ei ikinä vieraile!

Mistä lähteä liikkeelle?

Aluksi on keksittävä yrityksen nettisivuille domain, eli verkkosivun osoite (esimerkiksi tämän blogin osoite on www.fairviewheightschamber.org). Osoitteen tulee olla selkeä, helposti löydettävä ja -muistettava. Yrityksen nimi on erittäin hyvä vaihtoehto domainille, mutta osoitteita kuten ”www.helsinginhammashoito.fi” kannattaa myös miettiä vaihtoehtoina. Ne voivat nimittäin auttaa hakukoneista löytymiseen! Tämän jälkeen kannattaa mennä sivulle domain.fi ja tarkistaa domainin saatavuus. Mikäli sitä ei ole entuudestaan varattu, olet juuri onnistuneesti suorittanut ensimmäisen askeleen yrityksesi nettisivujen suhteen! Mikäli se on kuitenkin varattu, eikun uutta nimeä miettimään.

Kun domain on selvillä, pitää miettiä nettisivuille ylläpitopalvelu. Harvalta löytyy kotoa omia palvelimia, joilla voisi ylläpitää omia sivujaan. Siispä suosittelenkin valitsemaan jonkun yrityksen, joka tällaisia palveluita tarjoaa. Esimerkiksi suomalainen Neutech tarjoaa webhotelliaan hyvin edullisesti suomalaisille yrityksille! Kun ylläpidon ulkoistaa, ei itselleen jää muuta huolehdittavaa kuin se, millaiset nettisivut haluaa tehdä. Nettisivujen ylläpito kannattaa myös ulkoistaa siksi, että sitä palvelua tarjoavilla yrityksillä on lainkin mukaan pakko olla tietosuoja-asiat erittäin hyvin hallinnassa. Ei siis tarvitse huolehtia, että joku hakkeri voisi viedä kaikki sivujen tiedot. Ja jos vuokraa webhotellin, niin samalla voi perustaa yrityksen oman sähköpostin tai pilvipalvelimen. Mutta se on jo hieman monimutkaisempaa, joten tässä hyvä video siihen liittyen:

Mitä seuraavaksi?

Suomalaisen domainin saa tosiaan rekisteröityä tuolla domain.fi. Siellä kysytään myös samalla ylläpitäjän tietoja, jota varten se tuli selvittää edellisessä vaiheessa. Kun olet saanut ostettua domainin, voitkin siirtyä itse pystyttämisvaiheeseen! Tehdään se vaiheittain:

1. Mene palveluntarjoajan sivuille ja kirjaudu tekemilläsi tunnuksilla sinne. Valitse valikosta sinun sivustosi tai vastaava kohta.

2. Ota toiseen välilehteen auki WordPress. Tämä on yksi helpoimmista tavoista pystyttää oma nettisivu (minunkin nettisivut, joita luet juuri nyt, ovat pystytetty WordPressin avulla!) Lataa WordPress.

3. Seuraa palveluntarjoajasi ohjeita siihen, kuinka saat asennettua julkaisualustan nettisivuille. Lataa ja asenna WordPress nettisivuillesi

4. Mene osoitteeseen ”www.nettisivusiosoite.fi/wp-admin” ja pääset nyt muokkaamaan ja luomaan nettisivujasi!

WordPress-asennusNettisivujen muokkaus

Kun olet saanut WordPressin asennettua, alkaa itse hauskuus. Pääset itse luomaan sisältösi ja ulkoasusi nettisivuille. Kuulostaako hieman vaikealta? Älä huoli, WordPress tekee siitä helppoa! Voit myös käyttää jotain muuta vastaavaa julkaisualustaa, mutta kokemuksesta suosittelen tätä kyseistä.

Aluksi valitset teeman sivuillesi. Kannattaa miettiä, minkälainen sopii parhaiten sinun käyttöösi, ja minkälaisista asioista pidät itse. Teemoja löytyy sekä ilmaisia että maksullisia, mutta alkuun kannattaa katsoa joku ilmainen vaihtoehto, niistäkin löytyy todella hyviä vaihtoehtoja!

Mieti aluksi sopiva otsikko sivuillesi. Olisiko se vain yrityksesi nimi? Vai hieman informatiivisempi, kuten toimialasi, toimialueesi sekä yrityksesi nimi? Otsikko kannattaa kuitenkin pitää lyhyenä ja selkeänä. Otsikon alle voit ja kannattaakin lisätä pieni kuvaus sivuista. Tässä voit kertoa parilla lauseella, mistä on oikein kyse ja minkälainen yritys olette. Hyödyllistä pikku tietoa asiakkaillenne! Eikun vain ideoimaan ja tekemään nettisivujen sisältöä!

Pieniä vinkkejä

En halua ohjeistaa sinua varsinaisesti sisällön tekemiseen, jotta voit tehdä sivuistasi juuri yrityksesi näköiset. Kuitenkin haluan antaa pieniä vinkkejä siitä, minkälaisia alasivuja kannattaa olla. Niitä saat lisättyä WordPressin valikon kohdasta ”Sivut”. Sinulta tulisi löytyä ainakin seuraavat alasivut: Yrityksen esittely, tuotteet/hinnasto sekä yhteystiedot. Tämän lisäksi esimerkiksi blogin perustaminen on järkevää, koska voit kertoa siinä tuleville asiakkaillesi yrityksen toiminnasta ja samalla parantaa työpaikkanne ilmapiiriä, kun voitte yhdessä miettiä, millaista blogia kannattaisi pitää. Nyt siis tuumasta toimeen ja nettisivut pystyyn!

Submit a comment