Monipuolisempi valinta – sähkötupakka

Tupakoituani useamman vuoden olin kohdannut siihen liittyviä monia erilaisia ongelmia ja ikäviä tilanteita. Muut ihmiset alkoivat selvästi jossain vaiheessa välttelemään lähelleni tulemista tupakasta lähtevän hajun vuoksi, hampaistani näki selvästi, että syöpäkääryleitä paloi useampi päivässä ja koin selvästi fyysisen kuntoni heikkenemistä. Tämä kaikki kulminoitui eräänä keväänä kevätastmani aikaan, kun sain muutamana päivänä putkeen todella pahoja hengen ahdistuksia – silloin tiesin, että tämän on päätyttävä. Olin kuitenkin tykästynyt todella paljon tupakoinnin sosiaaliseen puoleen, sekä siihen omaan rauhalliseen hetkeen, jonka sain esimerkiksi aamutoimien aikana kahvikupposen äärellä omalla parvekkeellani.

Mietittyäni eri ratkaisuja päätin aluksi koittaa perinteistä nikotiinipurukumia. Sinänsä se toimi, sillä mieleni ei tehnyt samalla tavalla tupakkaa kuin ilman korvaavia tuotteita. Kaipasin kuitenkin fyysistä tekemistä, joka on oleellinen osa tupakointikokemusta. Pelkästään purkan suuhun laittaminen ei ollut mitään verrattuna siihen käden liikkeeseen ja paperin palamisen katsomiseen, joka tupakointiin sisältyy. Nuuskalla tuli myös samanlainen lopputulos kuin nikotiinipurukumilla: olihan se ihan kivaa, mutta jäin edelleen kaipaamaan myös jotain muuta.

Päätin seuraavaksi koittaa inhalaattoria, sillä niitä sai kätevästi lähiapteekistanikin. Tuttu kädenliike tuli takaisin, ja nikotiiniakin tuntui tuotteesta irtoavan, mutta huomasin taas asian, jota vielä kaipasin. Savun puhaltelu ja sillä eri kuvioiden tekeminen on myös oleellinen osa tupakointikokemusta, ja olinkin kehittynyt esimerkiksi renkaiden puhaltelussa melkoiseksi mestariksi. Inhalaattorikokemuksestakin jäi jokseenkin tyhjä olo, ja päätin vielä koittaa yhtä vaihtoehtoa.

Olin kuullut sähkötupakasta usealta ystävältäni. Se vaikutti aluksi hieman vastenmieliseltä, sillä koneesta imettäisiin kemikaalihöyryä. Sinänsä ironista, että tupakoija, joka imee tuhkaa ja häkää ja ties mitä filtterin läpi keuhkoihinsa rupeaa ”neiteilemään” tuon kaltaisissa asioissa, mutta näin se vain oli. Päätin kuitenkin kokeilla ystäväni kuulemma hyväksi todettua mallia ja olin ällikällä lyöty; se maistui todella hyvälle, tuntui kehkoissa ja kurkussa samalta kuin tupakka, mutta kuitenkaan jättänyt yhtä pahaa makua suuhun. Miltei heti tämän jälkeen päätinkin tilata oman sähkösavukkeeni Sauhuttomalta, ja tuota päätöstä en ole katunut. E-savuke saapui postiini jo parin päivän kuluessa ja pääsin itsekin nauttimaan siitä vakituisesti.

E-savuketarvikkeita esillä

Hieman tutkailtuani asiaa yllätyin todella suuresti eri sähkötupakkavaihtoehdoista ja nikotiininesteiden laajasta kirjosta, jota oli tilattavissa. Olin toki kuullut, että makuja löytyy laidasta laitaan, mutta niitä löytyi satoja eri yhdistelmiä erilaisilla vahvuuksilla, aromeilla ja annoskoolla! Olen perso makean perään, joten tilasin tottakai kaikista makeimpia vaihtoehtoja: minttusuklaata, karamellia ja jopa hattaraa. Toki niissä maistui sellainen esanssisuus ja teolliset maut, mutta olen onnistunut yhdistämään kaksi pahetta yhdeksi, makeanhimo ja tupakointi kun kuittaantuvat kummatkin höyryttelemällä. Tupakkaan verrattuna tämä on todella tervetullut muutos, sillä Suomessa eri tupakkavaihtoehtojen kirjo on todella suppeaa.

Sähkötupakalla poltat terveellisemmin

Tykkään personoida eri harrastusvälineeni ja tehdä asioista juuri itseni näköisiä. Tupakoinnissa tämä hieman häiritsi, sillä jouduin polttamaan samoja merkkejä kuin muutkin tupakoitsijat, eikä joukosta erottuminen oikein onnistunut. Sähkötupakassa vaihtoehtoja kuitenkin löytyi aivan uskomaton kirjo, akkuja on eri kokoisia, suukappaleita eri värisiä, höyrystimiä ties millä kaikella tekniikalla varustettuja ja kaikkia näitä saa jopa mittatilaustyönä, mikäli niin haluaa. Minulle kuitenkin riitti omien värien valitseminen, hieman tavallista erikoisemman ulkonäön valitseminen ja käytännöllisyyden varjeleminen. Katso e-savukkeita ja muita tuotteita lisää Sauhuton.com -verkkokaupasta.

Mikäli sinulla siis on samanlainen tilanne kuin minulla oli, eli olet kyllästynyt tupakointiin, muttet kuitenkaan halua luopua siitä, suosittelen ehdottomasti kokeilemaan sähkötupakkaa! Jos ympäriltäsi tulee painetta lopettaa, tähänkin sähkötupakka sopii erinomaisesti, sillä ympärillä oleville ihmisille aiheutuvat haitat katoavat kokonaan, vesihöyry katoaa ilmaan huomattavasti nopeammin kuin sähkötupakka. Ja viimeisenä, jos haluat olla moderni ja itsestään huolehtiva ihminen, ei tupakointi ole enää sinun vaihtoehto, näytä seuraavasi teknologiaa ja hyödyntäväsi sitä!

Submit a comment