Tärkeimmät vinkit yrityksesi sähköiseen markkinointiin

Uusien asiakkaiden saaminen on kehittymässä koko ajan pääosin nettiin. Nykyaikana on syntynyt uusia palveluita kuten Twitter, Google ja monet mainospaikat Internetissä. Tässä tekstissä keskityn käymään läpi omasta mielestäni tärkeintä osa-aluetta, eli hakukoneissa näkymistä. Valitsin tämän siitä syystä, koska pääosa kävijöistä painaa hakupalvelun orgaanisia hakutuloksia, ja hakukonemainosten hyödyntäminen on suosituilla toimialoilla todella kallista.

Google-optimoinnilla monesti käsitetään muutoksia, jolla haetaan kohdesivun sijoittumista mahdollisimman korkealla hakukoneen sijalla. Tämä muodostuu kahdesta pääosasta: sivun sisäisestä ja sivuston ulkopuolisesta hakukoneoptimoinnista. Sisäisessä optimoinnissa pyritään kehittämään sivuston sisältöä ja otsikoita. Vastaavasti sivuston ulkoinen optimointi on vastaavasti uusien linkkien keräämistä yhteistyötahoilta ja muilta tahoilta. Viime vuosina SOMEn menestys on ollut nousussa, joten firmojen on suositeltavaa olla aktiivisia myös SOMEssa.

Millä tavalla voin ostaa Google-optimointia?

Optimointipalvelua tarjoaa useampi suomalainen ja ulkomainenkin toimija. Konseptitkin ovat erilaisia, koska toiset tarjoavat kertamaksulla olevaa palvelumuotoa ja toiset mahdollisesti kuukausikustanteista palvelua. Myös osa firmoista tarjoaa konseptinsa näiden kahden hinnoittelun väliltä. Mikä olisi edullisin tapa hankkia optimointia? Oikein tehty optimointi on pysyvää kehittämistä ja sen takia itse en tykkää kertahinnoittelua hyvänä vaihtoehtona. Joissain tilanteissa kertasatsaus voi riittää hyvin, mutta suosituilla toimialoilla toiset kilpailijat yrittävät jatkuvasti kehittää omia sijoituksiaan ja tämä johtaa jatkuvaan juoksukilpailuun. Omakohtaisten kokemuksieni mukaan kallistun painavasti kuukausittaisen maksun suosijaksi ja näkisin sen ostajan näkökulmasta enemmänkin markkinointisijoituksena kuin minään IT sijoituksena. Tätä on nykyajan termein digitalisaatio tai niin kuin ennen sanottiin: digitaalinen markkinointi.

Google-näkyvyydellä on merkitystä myyntiin
Edellisessä artikkelissa avasin pintaa hakukonenäkyvyydestä ja jatkossa tulen kertomaan vähän hifimmän ja käytännönläheisemmän paketin yritysten edustajille tästä teemasta. Jatkossa blogiartikkeleissani tulen kanssa käymään paremmin läpi hakukonemainontaa ja Facebook-mainostamista. Edellä mainituista aiheista on tehty loistavia oppaita ja yhden voit lukea tältä sivulta. Tämän artikkelin on kirjoittanut hakukoneoptimoinnin asiantuntija ja yrittäjä.

Tovottavasti keksit jotain uutta hakukoneista ja toivotan sinulle loistavaa jatkoa vuodelle!

Submit a comment