Verkkomyynti on jatkuvassa kasvussa Suomessa

Ikävät talousnäkymät eivät hankaloita verkkoliiketoimintoja. Huolimatta siitä että suomalaisen verkkokaupan kasvu on hidastunut viime vuosista, siitä huolimatta suunta on kohti taivasta. Monella kaupan ja IT:n alalla näkymät eivät tunnu yhtä positiiviselta. Mikä oikein tekee verkosta houkuttelevan hankkia tuotteita kotiin?

Nykyään suomalaisissa on tapahtunut paljon muutoksia. Laiskuus on varmaan suurin, joka on kohdistunut nettimyynnin toistuvaan kasvuun. Myös teknologia on myös yleistynyt ja nykyään jokaisella kouluikäisestä lähtien on oma Nokia tai samanlainen toinen älypuhelin. Ja osalla myös kosketusnäyttölaitteita ja tableteja kaiken. Tietotekniikka on kaikkien saatavilla ja samalla me hedonistiset kotirotat olemme ajatelleet, että kivijalkaliikkeet ovat lipuneet poispäin meistä.

Aikaisemmin kustannustehokasta markkinointia toteutettiin aikakausilehdissä ja monissa muissa printatuissa esitteissä, mutta kuka viitsii lehtiä lukea, kun on tuo netti. Kauppiailta toivotaan yhä enemmän luovia mainoskampanjoita, kun toisaalta tekniikan osaavat nettikauppiaat optimoivat nettikauppansa hakutulosten kärkisijoille, niin eipä tarvitse enää mainonnasta huolehtia. Tämä tuntuu todella väärältä aikaisempaa generaatiota kohtaan, mutta varmasti kokemuksellakin on vaikutusta. Ketkä sitäpaitsi pärjäävät paremmin huonoina hetkinä? Kokeneet taitajat vai IT-kuplan nuoret. Vanhassa väestössä vara parempi ja voitokkaampi.

Ei kyllä kaikilla verkkomyyjillä ole helppoa, vaikka verkkokauppa alana jatkaa kasvuaan markkinaa kovemmin. Myös tässä hetkessä mestarit kahmivat tuotot ja loput tappelevat pikkuvoitoista. MitenMillä tavalla nettikauppiaana kykenet erottumaan muusta kilpailusta? Tehokkaalla ja oikein toteutetulla markkinoinnilla tietysti.

Verkkokaupan myynnin kasvattaminen

Tämän hetken parhaat avaimet ovat luonnollinen haku, Google-mainokset ja Facebook. Minkä takia Google on mainittu pariin kertaan? Siksi, että pystyt käyttämään sitä työkaluna kahdella eri tavalla. Luonnolliset Google-tulokset tarkoittavat niitä hakutuloksia, joiden takia joudut tekemään suuri määrä töitä, mutta onnistuttuasi saat vierailijoita nettisivuillesi periaatteessa ilmaiseksi. Maksulliset Google-mainokset ovat vastaavasti niitä klikkauksia, jotka pystyt ottamaan välittömästi käyttöön, mutta silloin kustannus kertyy klikkauskohtaisesti.

SoMe mainonta on täysin eri tyylistä. Tässä markkinoinnissa et maksa ihmisistä, jotka hakevat sivuasi, vaan pystyt markkinoimaan tuotteitasi esimerkiksi vaikka maailmanlaajuisesti. Facebookissa on viime vuonna noin yli 1,5 miljoonaa kotimaista käyttäjää. Aikamoisen kattava markkinapaikka. Facebookissa lasku tulee klikkauksien mukaan tai toinen vaihtoehto on maksaa per 1000 näyttöä. Monissa tapauksissa klikkihintainen maksutapa on toimivampi verkkokauppayrittäjälle.

Mielestäni verkkokauppa on tasaisesti laajeneva toimiala. Kaikilla toimialoilla on mestareita ja häviäjiä, joten tärkein asia on haistaa oikea markkinarako. Suomalaisten rutiinit käyttäytyä näyttävät suosivan nettikaupan kehitystä lähitulevaisuudessakin.

Submit a comment